Sumeček africký s pečenými bramborami a jogurtovým dipem

0
134

Měsíčník Varecha – červen 2022Měsíčník Varecha – květen 2022Měsíčník Varecha – duben 2022Varecha vychází už i jako měsíčník na 100 stranách. Předplaťte si ji na rok a získáte dárek.

60 minut
příprava
30 minut
na 200 °C
Suroviny
fileta
sumeček africký
malé
brambory
mouka hladká
paprika červená mletá
pepř černý mletý
sůl
máslo
kmín celý
pepř provensálský
Jogurtový dip:
jogurt bílý
hořčice
kečup
šťáva citrónová

Mé poznámky
Přihlas se do Vařechy a zapisuj si své poznámky k receptům.

nebo

Postup
1
Smícháme mouku, sůl, mletý pepř a červenou papriku. Přibližně v poměru 1:1. Ve směsi obalíme sumečka. Opražíme na másle z obou stran do zlatova.

2
Brambory zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Scedíme, překrojíme na polovinu, rozložíme na plech, potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a posypeme kmínem. Dáme péct do trouby na 200 stupňů do světle hněda.

3
Jogurt smícháme s trochou hořčice a kečupu, přidáme šťávu z citronu a provensálské koření. Dobrou chuť.