Letní jahodovo-čokoládový dort s mascarpone a se šlehačkou

0
594

Letní jahodovo-čokoládový dort s mascarpone a se šlehačkou
Měsíčník Varecha – červen 2022Měsíčník Varecha – květen 2022Měsíčník Varecha – duben 2022Varecha vychází už i jako měsíčník na 100 stranách. Předplaťte si ji na rok a získáte dárek.

10-15 minut
na 200 °C
Videopostup

Suroviny
100 g
mouka hladká
100 g
cukr krystalový
10 g
cukr vanilkový
2 ks
vejce
60 ml
voda
50 ml
olej
1 ČL
prášek do pečiva
Krém:
450 g
mascarpone
100 g
cukr práškový
120 g čerstvé
jahody
Kromě toho:
250 ml
smetana ke šlehání
50 g
cukr krystalový
Poleva:
100 g
čokoláda tmavá
100 ml
mléko kokosové

Mé poznámky
Přihlas se do Vařechy a zapisuj si své poznámky k receptům.

nebo

Postup
1
Nejdřív jsem si upekla korpus. Vejce jsem vyšlehala s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně jsem přidávala vodu a olej. Nakonec jsem přidala prosetou mouku a prášek do pečiva. Vymíchané těsto jsem vylila do kulaté formy s pečícím papírem a pekla jsem ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 10-15 minut. Upečený korpus jsem nechala úplně vychladnout.

2
Na krém jsem použila mascarpone, které jsem utřela s moučkovým cukrem a nakrájenými čerstvými jahodami. Krém jsem nanesla na korpus a dala jsem do chladničky, než jsem vyšlehala šlehačku.

3
Šlehačkovou smetanu jsem vyšlehala s krystalovým cukrem a nanesla jsem na dort. Znovu jsem ji dala do chladničky, než jsem připravila polevu.

4
Do čokolády jsem nalila kokosové mléko, které jsem předtím trochu zahřála v mikrovlnce. Čokoláda pěkně roztala a polila jsem dort. Dala jsem do chladničky přes noc, aby dort dobře ztuhl. Dobrou chuť! 🙂