Máte chuť na sklenici piva? Dejte si raději víno, radí vědci

0
134

Výsledky byly dosud rozporuplné.

Obezita je jednou z nejvážnějších nemocí současnosti. Existují mnohé biologické a environmentální faktory, které zvyšují její riziko.

Požívání alkoholu může být jedním z nich, přestože vědecké studie jsou při tomto tématu rozporuplné.

„Jedním z důvodů nesrovnalostí v literatuře by mohla být skutečnost, že většina předchozích výzkumů nakládala s alkoholem jako s jednou skupinou nápojů. Odborníci neměřili odděleně účinky piva, jablečného moštu, červeného vína, bílého vína, šampaňského a lihovin,“ vysvětluje na portálu The Conversation Brittany Larsenová, expertka ze Státní univerzity v Iowě.

V nové studii, kterou zveřejnil odborný časopis Obesity Science and Practice, se se svým vědeckým týmem zaměřila na to, jaký vliv mají jednotlivé typy alkoholu na množství viscerálního tuku či hustotu kostí.